Kim Milyoner Olmak İster’e Başvururken…

havuz kalabalık15_1Yapımcıların söylediğine göre, Kim Milyoner Olmak İster’e katılmak için başvuranların sayısı 1,5 milyonu geçiyor. Sizin de etrafınızda “ona ben de başvurmuştum ama aramadılar” diyen birileri var, değil mi?

Hatta, Milyoner’e başvurdum ama beni çağırmadılar diye ŞikayetVar’a şikayet eden de var!

Arkadaşlar, kabul edelim, bu programı yapanlar her başvuranı televizyona çıkarmak zorunda değiller. Çıkarsalar, program böyle keyifli olmazdı. Her adayla teker teker konuşup seçemeyeceklerine göre, program ekibi bu başvuruları önce, internetten doldurup gönderdiğimiz form üzerinden eliyor. O halde, yüzbinlerce başvuru içinden benimkini neden seçsinler diye düşünerek başlayalım işe. Bizce yarışmanın en zor bölümü burası! İstatistik olarak, herhangi bir başvuru sahibinin Kim Milyoner Olmak İster’e katılmak üzere seçilmesi, 1000’de 1’den daha az! Yarışmada karşınıza çıkan soruya doğru cevap verme ihtimaliniz ise çok daha yüksek, 4’te 1! 🙂

Başvuru formunu daha önce incelemediyseniz önce bir bakın: http://www.atv.com.tr/milyoner/form

Gönderilen başvurular arasından seçim yapan insanlar, ekranda iyi duracak, kendini izlettirecek yarışmacıyı bulmaya çalışacaklar. Hepimiz para için burdayız, biz yarışmadan para kazanmak istiyoruz, onlar da programın reytinginden, reklamından kazanacaklar. Dolayısıyla televizyon izleyicisi için ilginç olacak, izlenmeye değer biri olmalısınız seçilmek için. (Bundan sonra yarışmayı izlerken, yarışmacılara bir de bu gözle bakın: bu kişiyi ne için seçmişler?)

meltem-kayaliİzlenmeye değer olmanın kestirme yollarından biri güzel veya yakışıklı olmak. Yolda yürürken insanlar dönüp size bakıyorsa, laf yiyorsanız, yarışmaya seçilme ihtimaliniz daha kuvvetli. Fotoğrafınızı dikkatle seçin. Güzel olmasanız da dikkat çekici bir fotoğraf kullanmaya çalışın. Vesikalık veya vesikalığa benzer fotoğraflarınızı kariyer.net’e saklayıp, bu forma gündelik hayatınızda çekilmiş, canlı canlı baktığınız, güldüğünüz, ışık saçtığınız bir resminizi koymayı deneyebilirsiniz mesela… Yandaki fotoğraf, programın yapımcısı, soruların bir kısmının yazarı Meltem Kayalı’ya ait (İkinci elemelere kadar gelirseniz, yarışıp yarışmayacağınız konusunda son kararı veren jüride onu karşınızda göreceksiniz). Yapımcı, medyaya servis etmek üzere kendisinin bu fotoğrafını seçmiş, size bize örnek olsun. Ayrıca, başvuru formunda ilginçlik sınırı yok arkadaşlar, tipinizi iyi yansıttıktan sonra, mesela kendi yaptığınız bir portrenizi koymak da gayet dikkat çekici olur binlerce form arasında. Kravatlı fotoğraf koyacaksınız, kravatınız fıstık yeşili olsa fena mı olur?

İyi yarışanları düşünün: Orçun Namoğlu ve Ceylan İnan. Tipleri güzel olduğu için baştan dikkat çekmişlerdir. Peki Heval Atlı, Yetkin Taşkın? Konuşulacak bir özelliği olanlar ekranda daha kolay yer buluyor.

ceylan inalorçın namoğluheval atlıyetkin taşkın

Tipiniz nasıl olursa olsun, konuşkan, ağzı laf yapabilen biri, değişik biri iseniz ve bunu yansıtabilirseniz şansınız daha fazla. Kenan Işık’ın sizinle muhabbet edeceği malzemesi olmalı. Bunu göstereceğiniz yer de öncelikle başvuru formu. En sevdiğiniz üç film ve üç kitap mesela. Bunları yazarken, dünyayla ilgisiz birisi olmadığınızı, sorulara boş boş bakmayacağınızı göstermelisiniz. En sevdiğiniz kitap Nutuk, Da Vinci Şifresi veya Adı: Aylin ise kusura bakmayın çok sıkıcısınız, şansınız yok.

Özel bir yeteneğiniz varsa bu artıdır. Yetenek demek ille resim yapmak, keman çalmak demek değil, YetekSizsiniz yarışması sayesinde hepimiz öğrendik bunu değil mi?

Şiveli konuşmak, iş yapabilir de, yapmayabilir de. Yarışmaya katılanları hatırlayın… en unutulmazlar arasında şiveli konuşanlar var. Ama bunun üstünde çok durmaya gerek yok, neyseniz onu yazacaksınız işte, kendinizi Karadeniz karikatürü haline sokmayın, daha sırada mülakatlar var, yemezler!

Yurtdışında gördüğünüz yerleri filan yazarken, yine neyseniz osunuz. Sallamayın, mülakatlarda karşınızda gayet kültürlü insanlar olacak, yemezler. Yalnız, gezdiyseniz gezdiğiniz yerleri daha ilginç yazmak işe yarayabilir. “otostopla Rusya’ya gittim” demek, “Rusya” diyip geçmekten farklı. İçinizde olmayan malzemeyi form doldururken yaratamazsınız ama olanı iyi yansıtmanızı tavsiye ederiz. Formu dolu dolu dolduran, ekranda da iyi durabilir.

Kaç para hedeflediğinizi, parayı ne yapacağınızı yazarken, kendinizi tanıtırken de bir hikayeniz varsa gösterin. Paraya ihtiyacınız varsa, kanımızca para eden kendini acındırmak değil, yarışma şansınız olursa bu şansı iyi kullanacağınızı göstermektir. Yapımcılar başarılı yarışmacı istiyorlar. Sonunda biriniz şu 1 Milyon’u kazansanız, getireceğiniz reyting onlara daha fazlasını kazandırır zaten! Formu doldurmadan önce yapımcının şu röportajını da okuyun: Kim Milyoner Olmak İster’in Soru Bankası

Ve de, programı izlerken edindiğimiz izlenim o ki, “gıcık” tiplerin de epey bir şansı var! Çekim gününde de tesadüf ettik böylelerine. Hemen formüle çevirelim: seyirci ekranda sizin havanızın sönmesini izlemekten keyif alacaksa, barajı geçecek potansiyelde, ama bilmediğiniz sorulara atlayıp çuvallayacak ukalalıktaysanız, siz de iş yaparsınız! Çok eğitimliler, entel danteller, profesörler, herkesin size gıcık olması avantajınızı dikkate alın. (diyoruz ama, siz sahiden onlardansanız, kesin bizi kaale almazsınız!)

Daha önce bir yarışma programına katılmış olanlar… Geçmiş olsun, sizin hiç şansınız yok. Yarışma programları arasında bilgi alışverişi olduğunu ve birinden birine bir kez katılanın, ondan sonra başka yarışmaya katılamayacağını, yarışma günü yapım ekibindekiler anlatmıştı. Yarışmacılardan biri bunun nedenini sorduğunda, bu kadar ender bir şansın aynı kişiye iki kez tesadüf etmesi haksızlık olur dedi. Eh, yüzümüz de eskiyordur herhalde!

Daha önce bir yarışma programına katılmamış olanlar! Siz de bundan dersinizi çıkarın dostlar: Kim Milyoner Olmak İster’e bir kez katıldınız mı, 500 Lira’da da kalsanız, başka yarışmalara almayacaklar sizi, ona göre!

İşte size önemli ve de keyifli bir son tavsiye: başvurunuzu gönderdikten sonra jokerlerinizi düşünmeye başlayın (bunu ayrı bir yazıda ele alacağız). Eğer başvuru formunuzu beğenirlerse birinci eleme için çağrılmanız birkaç hafta / ay sürebilir, ama ilk eleme için çağırıldıktan sonra süreç çok hızlı akabiliyor. Kimleri joker yapabileceğinizi başvurunuzu yapar yapmaz düşünün ve sizi yarışmadan aramalarını beklerken internetten programın eski bölümlerini izleyin. Takıldığınız sorularda jokerlerinizi arayıp, programda yarışıyormuş gibi 30 saniyede cevap vermelerini bekleyin. Hem o heyecanı yaşıyorsunuz, hem yarışmaya hazırlanıyorsunuz ve jokerlere iyi karar veriyorsunuz, hem de eğleniyorsunuz.

Bizi takip etmek için sayfamızı Facebook’ta beğenin!

Bir yorum

  1. Buselik makamı

    ben başvuru yapmıştım ama 5 ay oldu aramadılar . yazdıklarınızı okuyunca bi daha başvurmak istedim öyle bi şansım var mı sizce? cevaplarsanız sevinmirim. teşekkürler.

  2. bu konuyu biz de tam bilemiyoruz.
    teknik olarak bi daha başvurmanın önünde bir engel yok. formda zaten soruyor daha önce başvurdun mu diye, demek ki tekrar başvurmak mümkün. ama o başvuruyu değerlendirmeye alıyorlar mı, orası belirsiz.
    başvurduysanız bile hayır deseniz, 1buçuk milyon başvuru formunun içinde bu anlaşılır mı? anlaşılabilir, bütün formları kaydedip bu işi otomatik yapan bir yazılım yazmak zor değil.
    kısacası: başa döndük: bilmiyoruz.

  3. menaf dogan

    Ben bu yarışmaya katılmak istiyorum

  4. Anonim

    kim milyoner yarısmasına bas vurduk cagırdılar gitdk 18 saatlik bir yolda ve sonnda ulastık bize sordukları soru nerden geldinz bunun gibi sorular ve gidin dediler aksam yediye kadar ararız anlayacagınız tipe bakıp alıyolar snki

  5. zerrrnn

    cagrılan insanlara mutlaka mulakat sınavı yaptırılmalı ama cagırıyorlar ve sonrada seninle konusuyorlar nerden geldn ne iş yapıyorsun evlimişin ve diyorlar 2veya3 saat içinde haber vermediysek olumsuz deniliyor anlamadığım kac insan geliyor oraya hemen 2saat içinde nasıl eleme yapıyorda dönecek insanlara kısaca desinlerki begenmedik sizi olumsuz desinler sınav bile yapmadılar…

Yorum yap (kaydolmaya gerek yok)